Zwangerschapsbegeleiding op maat

Wellicht hebt u pasgeleden via een zwangerschapstest ontdekt dat u zwanger bent. Of misschien weet u het al langere tijd. Het is in beide gevallen van belang dat u zo vroeg mogelijk in uw zwangerschap contact opneemt met een verloskundige, die u gaat begeleiden. In sommige gevallen is er begeleiding van de gynaecoloog van het MCL nodig.

Begeleiding van een verloskundige of gynaecoloog?

Wanneer uw zwangerschap zonder complicaties verloopt, krijgt u zwangerschapsbegeleiding van een verloskundige bij u in de buurt. Zij ondersteunt u tijdens uw gehele zwangerschap en voert regelmatig onderzoeken uit. Ook is zij aanwezig bij uw bevalling. Wanneer u in verwachting bent van een meerling of als er andere risicofactoren zijn, krijgt u begeleiding van een gynaecoloog van het Medisch Centrum Leeuwarden.

Optimale samenwerking

In het Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland werken o.a. verloskundigenpraktijken uit Noord Friesland, kraamzorginstellingen en de gynaecologen uit het MCL nauw met elkaar samen. Daardoor bent u verzekerd van de beste zorg op maat tijdens uw gehele zwangerschap en in de kraamperiode.

“Binnen het Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland vind je alle zorg die je tijdens je zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode nodig hebt”