Onbedoeld zwanger

Niet in alle gevallen is de ontdekking dat u in verwachting bent goed nieuws. Wellicht kent u uw partner nog niet zo lang om al zo’n grote verantwoordelijkheid te delen. Of u had de komende jaren nog geen plannen om aan kinderen te beginnen. Ook kan een zwangerschap ontstaan als gevolg van onvrijwillig seksueel contact. In al deze gevallen kan een onbedoelde en ongewenste zwangerschap invloed hebben op uw leven en de keuze die u zult moeten maken.

Een moeilijke keuze?

Wanneer u onbedoeld zwanger bent, staat u voor een keuze. Wilt u het kindje ondanks de eerste schrik toch zelf houden en opvoeden? Of ziet u het ouderschap niet zitten en kiest u voor een abortusadoptiegezin of pleeggezin.  Voor sommige vrouwen is deze keuze direct helder, voor anderen kan dit een moeilijke beslissing zijn.

Praat over uw beslissing

In het algemeen is het goed om over het wel of niet behouden van de zwangerschap te praten. Neem daarom mensen in uw omgeving in vertrouwen en praat over uw keuzemogelijkheden. Het is van belang dat u uiteindelijk een keuze maakt waar u zelf achter staat. Wanneer u moeite heeft met deze beslissing kunt u hulp vragen bij uw huisarts of het FIOM. Door hen kunt u eventueel verder verwezen worden.

Neem mensen in uw omgeving in vertrouwen en praat over uw keuzemogelijkheden