Als de zwangerschap misgaat

De ontdekking dat u zwanger bent, betekent voor veel vrouwen en hun partner de start van een mooie periode waarin u zich verheugt op de komst van uw kindje. Vrijwel meteen nadat u weet dat u in verwachting bent, groeit er een hechte en liefdevolle band met uw ongeboren kindje. Het is dan ook een emotionele periode wanneer er tijdens uw zwangerschap iets misgaat.

Wat kan er misgaan tijdens uw zwangerschap?

Tijdens uw zwangerschap kan er iets misgaan. Meestal kunt u daar zelf niets aan doen. Denk bijvoorbeeld aan een miskraam. Soms blijkt er bij een echo – in de periode dat u het kindje nog niet kan voelen – dat er geen hartslag meer is. Later in de zwangerschap is er een hele kleine kans dat het kindje in de baarmoeder overlijdt en u dit merkt omdat u geen bewegingen meer voelt.

Periode van rouw

De aanvankelijke blijdschap over de komst van uw kindje verandert door dit slechte nieuws plotseling in een periode van rouw. Het is dan juist verstandig om naasten in uw familie en vriendenkring op de hoogte te stellen van dit slechte nieuws. Daardoor kunt u er samen over praten en het verdriet delen. Ook de deskundigen in het Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland kunnen u helpen om in contact te komen met professionele rouwverwerking.

“Het Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland kan u in contact brengen met lotgenoten, waar u uw verhaal kwijt kunt”