Uw baby heeft medische problemen

Wanneer uw baby ter wereld is gekomen, test de verloskundige de gezondheid van het kindje aan de hand van de zogenoemde Apgar-score. Daaruit komen resultaten die aangeven hoe het met de pasgeboren baby gaat. Soms zijn medische vervolgonderzoeken nodig, wanneer blijkt dat er afwijkingen zijn gevonden.

Zichtbare en onzichtbare medische problemen

In sommige gevallen is na de geboorte van uw kindje direct te zien dat er wat aan de hand is. Bijvoorbeeld wanneer uw kindje een zichtbare lichamelijke afwijking heeft, zoals een hazenlip of klompvoetjes. Maar niet alle aandoeningen zijn meteen na de geboorte te zien. Denk bijvoorbeeld aan problemen met interne organen zoals het hart of de longen. Ook kan uw kind een bepaald syndroom hebben, dat op het eerste gezicht niet direct waar te nemen is.

Langer verblijf in het ziekenhuis voor onderzoek

Wanneer de medische staf meteen na de geboorte problemen bij de baby waarneemt, blijft uw kindje voor onderzoek langere tijd in het ziekenhuis. Hoe lang dat exact duurt, hangt af van de problematiek. Uw arts licht u meteen na de bevalling in over de vervolgstappen. Ook vertelt de arts u over de mogelijkheden om als ouders in het ziekenhuis te verblijven.