Een goede start met kraamzorg bij u in de buurt

Om als gezin de kraamtijd samen goed te beginnen, ondersteunt de kraamverzorgende van het Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland u graag tijdens de eerste kraamweek. Zo kunt u volop van en met elkaar genieten. Kraamzorg is toegankelijke en noodzakelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later. Klik op de volgende link om te lezen wat de kraamverzorgende doet.

Recht op kraamzorg

Iedere moeder heeft na de bevalling recht op kraamzorg. Het aantal uren kraamzorg waar u recht op hebt, hangt af van welk zorgpakker u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Datzelfde geldt voor de eigen bijdrage die u voor kraamzorg betaalt. Het is bovendien aan te raden om niet te lang te wachten met het aanmelden voor kraamzorg.

Kraambed thuis of in het ziekenhuis?

De eerste acht dagen  na de bevalling wordt het kraambed genoemd. In de meeste gevallen zijn moeder en kind thuis en krijgt u ondersteuning van een kraamverzorgende. Daarnaast komt de verloskundige ook regelmatig bij u op bezoek.

Bevalt u middels een keizersnee, dan blijft u ongeveer vier dagen in het ziekenhuis. In sommige gevallen zoals bij een vroeggeboorte wordt het gehele kraambed in het ziekenhuis doorgebracht.

“Als kraamverzorgende van het Samenwerkingsverband Geboortezorg Noord Friesland ondersteun ik u graag