De voordelen van borstvoeding

Borstvoeding geven is de meest natuurlijke vorm van voeden van uw baby. Toch ziet het er in sommige gevallen eenvoudiger uit dan het lijkt. Uw kraamverzorgende kan u helpen en adviseren in de eerste dagen om de borstvoeding op gang te brengen tijdens de beginperiode. Het is de moeite meer dan waard.

Unieke bouwstoffen en antistoffen

Het bijzondere aan moedermelk is dat het precies aansluit op de voedingsbehoefte van uw pasgeboren kindje. Dat betekent dat de samenstelling van uw moedermelk in de eerste week anders is dan de melk die u uw kindje na een maand geeft. Het vrouwelijk lichaam zorgt er van nature voor dat uw baby exact de antistoffen, bouwstoffen, vitamines en mineralen binnenkrijgt waar het op dat moment behoefte aan heeft.

Een band opbouwen

Borstvoeding geven is één van de meest intieme momenten die u met uw pasgeboren kindje kunt hebben. Het is een moment van rust en vertrouwen. Daarmee bouwt u aan het begin van dit nieuwe leven al meteen een hechte band op met uw baby.

Meer voordelen van borstvoeding

Het geven van borstvoeding heeft ook belangrijke voordelen voor uw eigen gezondheid. U herstelt lichamelijk sneller na de bevalling. Daarnaast heeft u minder kans op het krijgen van bepaalde vormen van kanker op latere leeftijd.

Benieuwd naar meer voordelen van en informatie over borstvoeding? Kijk op de website van het Kenniscentrum Borstvoeding.

Een lactatiekundige

Een lactatiekundige is een borstvoedingspecialist. Zij begeleidt vrouwen waarbij de borstvoeding geven niet vanzelfsprekend is. Zij geeft adviezen en leert u vaardigheden om met plezier borstvoeding te geven aan uw kindje. Via uw verloskundige of kraamzorgorganisatie vindt u een lactatiekundige in uw buurt. Ook op de kraam- en kinderafdeling in het Medisch Centrum Leeuwarden zijn een aantal lactatiekundigen werkzaam. De meeste verzekeraars vergoeden tenminste één consult.

In het Borstvoedingscafé, dat geregeld plaats vindt in het Medisch Centrum Leeuwarden, bent u van harte welkom voor advies, een kopje koffie of thee, of voor een ontmoeting met andere ouders. Ook kunt u daar vragen stellen aan een lactatiekundige of een draagconsulent. Houd de agenda op deze website in de gaten voor informatie en data.