Ziekenhuisbevalling

U gaat naar het ziekenhuis wanneer de ontsluitingsweeën zijn begonnen. U moet zelf voor het vervoer zorgen, tenzij er sprake is van een spoed- of noodsituatie. Bij een poliklinische bevalling in het Medisch Centrum Leeuwarden wordt u begeleid door uw eigen verloskundige, geassisteerd door een kraamverzorgende.

Begeleiding bij een ziekenhuisbevalling

Bij een ziekenhuisbevalling met een medische reden wordt u begeleid door een team bestaande uit een verpleegkundige, klinisch verloskundige of arts en, zo nodig, een gynaecoloog. Indien nodig komt de kinderarts na de bevalling om naar uw kindje te kijken.

Voorlichtingsavonden bevallen in het MCL

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een ziekenhuisbevalling organiseert het MCL regelmatig voorlichtingsavonden. Daarin krijgt u informatie over wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de bevalling in het ziekenhuis. Benieuwd wanneer de volgende voorlichtingsavond is? Bekijk hier de data.

Kosten van een ziekenhuisbevalling

Afhankelijk van uw zorgverzekering wordt de poliklinische bevalling volledig of gedeeltelijk vergoed. Het is verstandig dit vooraf na te vragen om onverwachte kosten te voorkomen. Bij een ziekenhuisbevalling vanwege medische complicaties worden de kosten altijd vergoed.